Friday, 13 July 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ....



saya blogger dari ?? yeahh , Perak :)
tag semua yang baca entry nie , jom join !

klik banner :)



Segmen : Saya Sedia Follow Back



HOLLAAA , baru jumpa segmen nie -,-
jom join , Klik SINI :)
ok bye , Assalamualaikum .

Friday, 6 July 2012

FREEBIES HEADER

HI , nak header simple nie ? Tekan Ctrl + c untuk copy  :)
http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-1.png



http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-2.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-3.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-4.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-5.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-6.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-7.png
http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-8.png
http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-10.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/Header-9.png

All header transparent . Nak ? Ambil | KOMEN ! jangan curi [ HARAM ]
kbai . Assalamualaikum :)

Thursday, 5 July 2012

Saturday, 16 June 2012

SEGMEN : I Follow U, U Follow Me Back


assalamualaikum . 
jom join segmen nie , klik BANNER untuk join :)

tarikh tutup : 30/06/2012


Tuesday, 12 June 2012

Freebies header

Nak header ? ambil lah , tak payah kredit . komen je .

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/header1.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/header2.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/header3.png

http://i1137.photobucket.com/albums/n519/Saziatul_Azalia/header4.png

Tekan Ctrl+c serentak kalau nak copy .

lebar header nie 700 . set lah sendiri ea . nak tempah ? boleh bagitahu :)
free untuk sekali * ada ke pun . HEE :D

jangan curi -__________-"
lia tau mana satu header lia . kbaii :)


Freebies blogskin purple

Assalamualaikum , yeah . setelah sehari suntuk penat bekerja , dapat jugak hasilnya . HEE , wahh , penat jugak eh nak buat blogskin sendiri . Nak tengok hasil kerja Lia ? jap eh , tutup mata dulu * weeee
my first skin :D


JENG JENG JENG :D



okay dak ? okay dak ? klik untuk tumbesaran . 
tau buruk , kay baru first time Lia buat . gabungan dari skin skin yg Lia edit sebelum nie . 
Header yang buruk tu sepenuhnya di edit oleh Lia . jangan remove credit kay . komen sikit :D




Sunday, 10 June 2012

Saturday, 9 June 2012

Segment : Team Follow Back by AmerCorner


Hai assalamualaikum . jom join segmen nie . Ehh , japp .. segmen nie untuk yg serius follow balik .
jom baca syarat2 . klik BANNER tu ye :)

follower sekarang ---> 124 .
okayy . byebye :)

SEGMENT ADD FOLLOWERS

Hai , selamat pagi facebookers blogger :)
jom join segmen baru . Lia ditag oleh gadis comel bernama Hana , lia nak join lah . jom jom :D


pastikan anda klik BANNER tu untuk join ye .

Lia tag --> ayu , najwa .

Friday, 8 June 2012

Segmen: Bloglist With Yana


Assalamualaikum ..
Hoyehh , nampak tak ? tak ? k tengok tajuk . HAAA , jom join .
klik BANNER untuk join ye sayang :)


letak gambar jiran boleh ? wehee * k joke .

senyum kambing :P

--> BLOG TWITTER 

tak pakai facebook . so tak ada page :(
tu jelah , kbaii :')








segmen up kan follower bawah 700 by Zati

Assalamualaikum . yeahh tengah FRUST nie . Haiyaa :(
err , jom join segmen nie . 


lerr , picit BANNER comel tu laju laju ye :')
sekarang follower ada 123 . yeahh . cantik nombor :P 


Thursday, 7 June 2012

Segmen - BW & FOLLOW by iza zaty


Assalamualaikum . haii . jom join segmen nie . boleh tambah follower . klik BANNER untuk join ye :)

tag --> dia , dia .

Segmen : Follower Pilihan Niera



Hello dan Assalamualaikum . Salam satu blogger . cewahh :P
tengah cari segmen ? jom join SINI . klik banner untuk join ye .

TAK RUGI , JOIN YER . BYEBYE :*



Up Follower


Assalamualaikum , haii . jom jom join segmen ni pulak :)


jom join . klik BANNER untuk join ye :)



Wednesday, 6 June 2012

Contest : Blog Saya Cantik !!! By Hanaa' Daud


ASSALAMUALAIKUM ..
HOI HOI selamat pagi . pagi pagi lagi dah jumpa contest . HEE . jom jom join :)


klik BANNER untuk join ye :)

Lia tag ---> Ayu , ummu



Tuesday, 5 June 2012

SEGMEN: SAYA BLOGGER BAHARU FASA 4!

yeahh , jumpa segmen baru . tapi tarikh tutup besok . arghhhhh .
sempat lagi kot . yang tengah blogwalking , jom join . tak kena bayar pun -_-


macam biasa . klik Banner untuk join ye :)

tag tag --> semua yang baca entry nie . 
jommmmmmm join . CEPAT CEPAT :)

Monday, 4 June 2012

Contest Blog Saya Superb Cun !

ASSALAMUALAIKUM :)
yeahh , asal muka Lia je mesti nak join segmen atau contest kan ? HAHA , mesti laa . tengah mabuk contest . kalah takpe , nak enjoy je :P
okayy , jom join sayang 


nak join ? klik banner comel tu ye :)
nampak tak permainan dia ? HAHA , cun ke tak ? k tahu dah . tak kan ? nangis kang :'(
kay kayy jom jom join :) 

Lia nak tag --> aimuni , ayu , puteri , ummu .


Segmen : Jom Tingkatkan Follower Anda Dengan Mendadak Bersama Izzati

Assalamualaikum dear blogger :)
jom join segmen baru . boleh tingkatkan follower :D


klik banner untuk join ye sayang :)
tak pun , awak boleh klik SINI .

tak rugi pun kalau join , jom jom :)
jadi Lia tag ---> dia , cik ain , kamu .


Saturday, 2 June 2012

Segmen : Up followers blog dan twitter

Hai blogger :)
jom join segmen lain . Lia baru jumpa :)

berminat ? nak join ? klik BANNER tu ye sayang :)

Blog : http://ceritalieya.blogspot.com/ (90 followers)
Twitter : @LieyaZalia (48 followers)
saya tag mereka ----> dia , dia :)





Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500 .

Assalamualaikum dan salam satu blogger :D

Haii hai , Lia nak join segmen nie . jom jom join sekali . segmen nie sesuai sangat untuk yang kekurangan follower . macam Lia , kesian kan ? HMM , kayy jom lah join . klik banner kat bawah nie ye sayang :)

takpun , awak boleh klik SINI untuk join :)

Tag semua yang baca entry nie :)
FOLLOWER : 90 

Friday, 1 June 2012

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara


Hai , Assalamualaikum all . okayy , contest lagi . jom join . mana tau kot kot ade luck , HEHE . kite pun baru nak berjinak jinak dengan contest . Dan kite tak lah sePOWER deorang yang join contest nie . Papepun good luck babe :)

p/s : kalau tak menang jangan menangis nah , gigit jari takpe  :P


sila klik banner untuk join ye sayang sayang sekalian . takpun anda boleh klik SINI :)
yaaa , hadiah yang lumayan . rugi kalau tak join . kalau ade rezeki alhamdulillah . 

TAG --> Ayu  , farhanah , Dini , puteri , adek anis .

okayy terimakasih . byebye dan Assalamualaikum :)

Contest : Blog Paling Awesome .



 kepada  yang beragama Islam , dan selamat petang kepada yang bukan Islam . Weheeee . Lia , Lia , Lia . Apa lagi kali nie ? Bhaha , kayy dah bosan then tak tau nak buat ape . Okay , dipendekkan cerita tadi masa tengah berblogging , kite jumpa satu contest . JYEAHH , i LIKE :P
HOHO , contest ape ? Haaa , tengok tajuk . heee . belog kite tak AWESOME pun , saje nak try *nada sedih* Jom jom join . tak menang takpe , janji enjoiii :))


nak join sayang ? klik banner comel tu ye , takpun klik SINI :)
Good luck to me , Good luck to you , Good luck to us . HEHE , byebye . Assalamualaikum :)

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan


jom join . klik sini :)
tag --> ayu , jeanne , ummu .



Thursday, 31 May 2012

Segmen tambah followers sampai beribu .

Haii hai Assalamualaikum . Kite nak join segmen nie . Tapi takot dah terlambat . Harap boleh join lagi . JOM JOM , klik banner dibawah untuk join :)

- Mula berblogging --> 20/11/2011 .

Okay bye bye . Assalamualaikum :)

Monday, 21 May 2012

DEAR DIARY


Haluu , dear diary :*
weheeee , setelah sekian lama tak menaip kat blog comel nie , rase rindu pulak . muehehe , nie yang TERtaip nie . HEHE , kesian kat blog nih kan , ber"tuan"kan manusia yang tak pandai menaip -____-"

Ocecehh , blog yang bersawang nie aku dah cuci . lantai yang berdebu sudah pun aku mop . ehh ?? apesal masuk sampai ke lantai ? ngek betul . kayy lah , aku tak boleh jenguk kau lama-2 wahai diary comel *tangan kebahu , mata keatas* comel ke ? comel lahh HAHA , penat aku edit :P

Oyeahh , makin lama makin bosan duduk kat rumah sambil goyang kaki setiap saat *setiap saat ?? pegang pensil sambil ketuk2 di kepala . macam tipu je setiap saat tu , OKAYY STOP* baru sedar pensil ade kat tangan aku , bila mase aku menulis ? mcm mne boleh ade pensil , okay misteri yang tak akan dijawab pada jam 1.45 tengah malam nie -___________________-"
nak keje , nak keje , nak kejeee . and nope . mak kate tak boleh , tak boleh , tak boleh . okayy then *masuk bilek , hempas pintu kuat kuat* kesah pulak mak aku -_____-"

" Dialog dintara si emak , si anak serta yang terlibat menjayakan program ini "
aku : mak , eiya nak keje boleh ? *senyum sampai telinga , bukan senang nak pujuk*
mak: tanye abah dulu . *err +.+
aku : abah mesti suruh tanye mak punye . Zzzzzz *buat muka bodoh aku*
mak : tak payah la keje , nanti malas nak belajar . *weheeeeeee , seronoknya dengar jawapan tuh -..- tetibe abah menyampuk . "tak payah laaa . dah call paklang dy cakap jangan bagi keje , nanti dah pegang duit malas nak belajar "
aku : ok *belah masuk bilek , merajuk lah tu

OK TAMAT
dan kesimpulannya aku takkan dapat keje . duduk dalam rumah dan tak keluar-2 . memang sadis :'<
err , sebenarnya aku nak cerita pasal ape eh ? macam mana boleh panjang pulak nie ? grrrr , HANG NAK BACA , BACA LA . TAKMAU BACA TU HANG PUNYA PASAI . AKU TAK PAKSA PUN *loghat utara .

okay lah , aku dah banyak ceramah tak berbayar kat blog comel nie . jom layan video Encik Mimpi . HEHE , bestttttttttttttttttttttttttttttt *angkat dua dua belah ibu jari . jari kaki pon aku angkat . serius best ! haha , byebye dan Assalamualaikum sayang :)

Wednesday, 18 April 2012

Andai


Assalamualaikum .
Haloo , lama tak update . kenapa entah . okayy tadi aku ade terbaca satu entry dari blog orang lain . isinya agak menarik :)
then aku cilok lah , korang baca lah eh ^^

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.


Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.


Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.


Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.


Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.


Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda


best kan , okayy tu je lahh . byebye :*